AMSTERDAM - Bas Kosters heeft Paris Fashion Week als einddoel. De Nederlandse ontwerper zou liever vandaag dan morgen in de Franse hoofdstad showen.

"Het is echter een enorme stap met veel consequenties, vandaar dat het er nog steeds niet van is gekomen", vertelt Kosters in een interview aan het tijdschrift Grazia. "Angst speelt ook een rol. Ik vind het doodeng. Tegelijkertijd zou ik er geen vrede mee hebben als ik het niet probeerde."

"Mijn ware ambitie is om een inspiratie te zijn voor toekomstige generaties. Ik vind het superspeciaal als mensen energie, plezier en steun halen uit de verhalen die ik met mijn werk vertel. Mijn grootste angst is om vergeten te worden. Ik zou het verschrikkelijk vinden als mijn leven niet uitgemaakt zou hebben. Dus eens moet ik gewoon springen."

Seks

In het werk van de ontwerper lijkt seks toch altijd weer terug te keren, zoals zijn piemellegging die veel stof deed opwaaien. "In mijn beginperiode maakte ik al truien met neukende dieren of een wijdbeens liggende motorrijder met een reuzepiemel. Wat me er zo aan fascineert weet ik niet. Dat is misschien maar goed ook. Je moet niet alles ontleden", aldus de ontwerper.

Zijn moeder is echter wat minder gecharmeerd van al die piemeltekeningen. "Moet dat nu echt allemaal zo open en bloot, vraagt ze weleens. Ja moeder, dat moet, haha."