AMSTERDAM – De pret-à-portershow van ontwerper Jean Paul Gaultier, zaterdagavond in Parijs, was een hommage aan zijn favoriete popsterren uit de jaren tachtig.

Gaultier had zijn modellen een complete make-over gegeven, waardoor ze er uitzagen als zijn favoriete popsterren uit de jaren zeventig en tachtig. Karlie Kloss zette een geloofwaardige Boy George neer, Hannelore Knuts verscheen als Annie Lennox en Joan Smalls was een elegante Sade.

Andere modellen verschenen als Grace Jones, Michael Jackson, Madonna, David Bowie en Agnetha en Frida, de dames van Abba.

Pakken

De modellen toonden een collectie die tot de spannendste hoort die Gaultier de laatste jaren heeft laten zien, zo meldt Vogue. Zo vormden Grace Jones en Annie Lennox de inspiratie voor een aantal scherp gesneden smokings en prachtig uitgevoerde pakken.

Boy George toonde diverse bedrukte Japanse kimono’s en wijdvallende pantalons. Abba was verantwoordelijk voor een paar felgekleurde baseballjacks en Madonna liet onder meer wijdvallende visnetsweaters over puntige bh’s zien.

Badpak

Bowie, in zijn Ziggy Stardust periode, toonde metaalkleurige leren jacks met grote schoudervullingen en glitterlaarzen. De mannelijke, nonchalante stijl van Jane Birkin was vertaald naar denim en een trenchcoat met een transparant achterpand.

De grappige, originele en vooral vrolijke show werd spectaculair afgesloten door de tijdloze Franse ster Amanda Lear, gekleed in een roze badpak en een leren jack.