AMSTERDAM - Modeontwerper Raf Simons toonde vrijdag tijdens de Paris Fashion Week zijn eerste prêt-à-portercollectie voor Dior.

Dior hield de show in een grote ruimte voor het Hotel des Invalides, zo meldt WWD.com. De zaal was opgedeeld in een aantal kleine, pastelkleurige salons.

In het witte, minimalistische decor waren een aantal openingen, waarvoor pastelkleurige voile gordijnen waren gehangen. De modellen liepen met het haar strak achterover gekamd op bijna militaristische wijze door de verschillende ruimten.

Jonger

De langverwachte collectie oogt een stuk jonger dan de Dior-collecties van zijn voorganger John Galliano en heeft duidelijk het minimalistische handschrift van de Belgische ontwerper.

De show opende met een aantal smokings, steeds met andere variaties op het iconische 'Bar'-jasje, een van de klassiekers van het huis. Het meest opvallend was een variant als mini-jurkje.

Zwart

Dior toonde in deze zomercollectie opvallend veel zwart. Daarnaast waren er transparante, wijd uitlopende jurken en rokken in felgeel, rood en lichtroze te zien en tal van ontwerpen die waren uitgevoerd in glanzende materialen.

Simons heeft de archieven van het huis Dior uitvoerig bestudeert en maakte veel gebruik van referenties aan de gloriejaren van het huis. Hij heeft met deze collectie bewezen dat Dior bij hem in goede handen is.