AMSTERDAM - Op de tweede dag van Paris Fashion Week showde ontwerper Dries van Noten zijn lente/zomercollectie voor 2013. De collectie had veel punk en grunge invloeden.

Net als voorgaande jaren maakte de Belgische ontwerper een mix van onverwachtse elementen. Begin dit jaar zette hij met zijn herfst/wintercollectie de toon door een rok over de broek te combineren, dit keer verraste hij door te spelen met punkstijl en mannelijke invloeden.

Punkmix

"Ik wou graag terug naar het plezier hebben met kleding. De collectie is alles waar ik van houd. Het is een soort mannenkleding/vrouwenkleding met een grungy en spontaan gevoel", aldus de ontwerper tegen Women’s Wear Daily.

Deze inspiratie mondde zich uit in een mix van ruiten- en bloemenprints. Daarnaast speelde de ontwerper met mannenkleding. De modellen droegen colberts, pantalons, gilets en overhemden. Toch was de collectie vrouwelijk en chique door de combinatie met kokerrokken en het gebruik van zachte stoffen zoals chiffon en zijde.

Pyjamabroek

De Schotse ruit en bloemenprints waren terugkerende elementen in de collectie. Comfortabele geruite pyjamabroeken van chiffon werden gecombineerd met soepele houthakkersblouses. Om het af te maken werden aan de geruite printen een colbert of jasje met bloemenprint toegevoegd.