AMSTERDAM - Het Franse modehuis Thierry Mugler lanceert woensdag in Parijs zijn eerste collectie tassen, waaronder een model dat is geïnspireerd op de billen van Lady Gaga

De collectie bestaat uit dertig modellen en is ontworpen door creatief directeur Nicola Formichetti. Formichetti is ook de stylist is van Lady Gaga en heeft zich bij het ontwerpen van de lijn deels door de zangeres laten inspireren. De collectie bevat dan ook een tas die is geïnspireerd op de billen van Lady Gaga.

De collectie bevat verder diverse zeer damesachtige modellen, avondtassen die aan wapens doen denken en een relaxte sportlijn, zo meldt WWD.com. Formichetti is naar eigen zeggen geen ervaren tassenontwerper, maar heeft intussen wel de smaak te pakken.

Na een uitgebreide reclamecampagne zal de tassenlijn vanaf voorjaar 2013 in zo'n vijftig winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn. De tassen zullen tussen de 700 en 1.200 euro gaan kosten. Formichetti heeft ook plannen om een lijn met lederwaren voor mannen te lanceren.