AMSTERDAM - Niets zo vervelend als de telefoon gaat tijdens een romantische avond. Toch geeft een op de drie Britten aan zijn of haar mobiel gewoon op te nemen, zelfs tijdens de seks. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.

Van de ondervraagden zegt een op de drie het aanvaardbaar te vinden om zijn of haar mobiel op te nemen tijdens de daad, zo schrijft Female First. Het excuus: je weet maar nooit welk belangrijk nieuws je krijgt.

Ook tijdens andere activiteiten waarbij het niet gepast is om je telefoon te beantwoorden, heeft het merendeel er geen moeite mee om te bellen. Zo neemt respectievelijk 54 en 51 procent van de Britten gewoon de telefoon op tijdens een etentje of op een huwelijk.

Badkamer

Ook de badkamer is een geliefde plek om te bellen. Uit het onderzoek blijkt dat 57 procent daar zijn of haar telefoon opneemt. Opmerkelijk is dat meer mannen dan vrouwen dit aanvaardbaar vinden.

Zo’n 90 procent zegt niet meer te kunnen leven zonder mobiel. De grootste reden hiervoor is dat ze het apparaat gebruiken voor belangrijk nieuws. Zo gaf bijvoorbeeld een kwart van de ondervraagden aan een baan aangeboden te hebben gekregen via de telefoon.