AMSTERDAM - Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret is in opspraak geraakt doordat de keten een doorschijnend, zwart pakje verkoopt onder de naam Sexy Little Geisha-outfit.

Het pakje is onderdeel van de Go East collectie van het lingeriemerk, welke bestaat uit op Azië geïnspireerde negligées en accessoires.

Het Sexy Little Geisha-pakje wordt getoond door Candice Swanepoel en bestaat uit een zwarte, doorschijnende bodystocking met openingen en prints van bloemen op de borsten en het kruis. Ook heeft Swanepoel Japanse stokjes in haar haren en een obi riem om haar middel.

Beledigend

De outfit wordt als beledigend gezien door Japanse vrouwen, aldus Styleite. Historisch gezien zijn Japanse geisha's immers professioneel getrainde entertainers die vooral een mannelijk publiek vermaakten, maar verder niets te maken hadden met seks of prostitutie.

Naast dat het begrip geisha verkeerd geïnterpreteerd kan worden na het zien van het sexy pakje, vinden critici het verkeerd dat de geishacultuur deel uitmaakt van lingerie die in een rollenspel gebruikt kan worden. Victoria's Secret heeft de outfit inmiddels van haar website verwijderd.

Ophef

Vorige week ontstond er ook al ophef over een foto van Victoria's Secret. Hierop was Candice Swanepoel te zien in een bh die, waarschijnlijk door een Photoshop-fout, maar één borst liftte.