AMSTERDAM - Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana toonde zondag in Milaan een romantische, kleurrijke collectie die wederom was geïnspireerd op hun geliefde Sicilië.

Dat schrijft de Telegraph.

Het modehuis heeft voor deze collectie zijn tot nu kenmerkende sexy look dan ook volledig laten vallen en ingeruild voor een landelijk aandoende, kleurrijke en bijna zedige collectie die leek te zijn geïnspireerd op de boerenmeisjes van hun geliefde eiland. Domenico Dolce omschreef de collectie dan ook terecht als ‘een vakantie in Sicilië’.

Marionetten

Er waren veel gestreepte jurkjes te zien, zowel met horizontale als verticale strepen, gedragen op wijde, korte broeken. Ook waren er zwarte, kanten jurkjes, maar wat vooral opviel waren de talloze prints die waren geïnspireerd op traditionele Siciliaanse marionetten. Vrijwel al jurkjes hadden een soepel vallende A-lijn, met veel accenten van raffia.

Ook de accessoires vielen op, waaronder grote oorbellen die ook waren voorzien van prints van Siciliaanse marionetten. De hoge hakken zijn vrijwel volledig verdwenen in deze collectie. Ruim 80 procent van de getoonde schoenen was plat en veelal gedecoreerd met pompons en bloemen.

Prints

De finale van de show bestond uit een grote groep modellen, gekleed in veelkleurige retro badpakken, uitgevoerd in streeppatronen en drukke, vrolijke prints. De badpakken werden gecombineerd met grote sjaals en veelkleurige hoofddoeken.