AMSTERDAM - De redactie van Styletoday.nl spot elke week een trend op het gebied van mode, beauty of haar. Deze week een haartrend van de catwalk: de neppony.

Geen modeweek zonder haarstukken. Meestal wordt het nephaar gebruikt om de kapsels van modellen te verlengen. Tijdens de modeweken voor het najaar van 2012 waren de haarstukken echter kort en werden ze als pony in de kapsels verwerkt.

Modehuizen als Versace, Elie Saab en Marni stuurden modellen de catwalk op met neppony's die begonnen vanaf de kruin en kaarsrecht waren afgeknipt. Bij ontwerper Rocha werd een pony gecreëerd met het haar van het model zelf.

Stylingtips

Een neppony bestaat uit een stuk haar met een klipje dat in het kapsel kan worden geklikt. Borstel het haar zorgvuldig nadat het haarstukje is bevestigd, zo wordt een natuurlijk effect gecreëerd. Neppony's zijn online volop verkrijgbaar bij verschillende webwinkels.

Liever een pony met het eigen haar creëren, zonder het haar kort te knippen? Leg dan de voorste pluk haar naar achter en vouw deze naar voren zodat de haarpunten van de pluk op het voorhoofd hangen. De dubbelgevouwen lok kan worden vastgezet met schuifspeldjes die verstopt worden onder een haarband, sjaal, muts of hoed.