AMSTERDAM - The Outnet, de Britse webshop die oude collecties van online shop Net-a-Porter aanbiedt tegen zeer hoge kortingen, heeft een eigen kledinglijn gelanceerd.

De eerste collectie van 'Iris & Ink', zoals de lijn genoemd is, bestaat uit 35 basics, waaronder zijden tops, kasjmier vesten, gebreide truien en colour block sweaters. Dat schrijft de website Fashionunited.

"We hebben een collectie ontworpen die is gebaseerd op onze bestsellers die we nooit genoeg van hebben", zegt Mo White, creatief directeur voor The Outnet. "De kledingstukken van 'Iris & Ink' zijn een perfecte aanvulling op de designer show-stoppers."

Iris Apfel

'Iris' uit de naam 'Iris & Ink' komt van mode-iconen Iris Apfel en Iris Palmer. Prijzen van de kledinglijn variëren tussen 73 euro voor een top tot 266 euro voor een trenchcoat.

De online outletshop The Outnet werd in 2009 gelanceerd. Elke dag zijn er nieuwe kledingstukken, schoenen en accessoires te koop van luxelabels als Alaïa, Alexander Wang, Isabel Marant en Yves Saint Laurent. Bezorging naar Nederland kost 10,53 euro.