AMSTERDAM - In de Arnhemse wijk Klarendal is zaterdag het modehotel Hotel Modez geopend. Illustrator Piet Paris werkte als curator twee jaar aan het logo, het concept en de inrichting.

Paris werkte bij de realisatie van het hotel samen met meer dan dertig gevestigde modeontwerpers, zo meldt de website Fashionunited.

Het project is een initiatief van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, die sinds begin 2000 werkt aan de opwaardering van de wijk Klarendal.

Om de leefbaarheid te verbeteren investeert de woningcorporatie in panden en geeft deze een nieuwe culturele bestemming. Zo is het Modekwartier tot stand gekomen, een buurt vol winkels en ateliers van jong ontwerptalent en gevestigde namen. Hotel Modez is onderdeel van dit project.

Mode

Alle ruimtes in het hotel hebben te maken met mode. De gasten ontbijten als het ware in de werkkamer van een couturier en is de lift ingericht als modemuseum die gebruikers bij elke verdieping langs modefotografie en illustraties leidt.

De twintig kamers die het hotel telt zijn ingericht door modeontwerpers van wie een groot deel studeerde aan de ArtEZ of een atelier heeft in de stad. Onder meer Bas Kosters, Humanoid, Francisco van Benthum en Monique van Heist hebben een kamer ingericht.

De prijzen per nacht variëren van 85,50 euro voor een kleine eenpersoonskamer tot 159 euro voor een suite.