AMSTERDAM - Vrouwen die niet helemaal zeker zijn over hun aanstaande huwelijk, kunnen die twijfels maar beter niet negeren. Wetenschappelijk onderzoek bewijst namelijk dat ze veel meer kans hebben op een scheiding.

Dat schrijft de Daily Mail.

Psychologen van de Universiteit van Californië bestudeerden voor hun onderzoek 232 getrouwde stellen uit Los Angeles. De gemiddelde bruidegom was 27 jaar, de gemiddelde bruid 25. De stellen werden tijdens de eerste maanden van hun huwelijk gevolgd. Daarna werd er gedurende vier jaar om het half jaar opnieuw contact opgenomen.

In het eerste interview werd aan de proefpersonen gevraagd of ze twijfels hadden over hun aanstaande huwelijk. Zo’n 47 procent van de mannen en 38 procent van de vrouwen antwoordde 'ja' op die vraag.

Hoewel minder vrouwen dan mannen twijfelden, bleek hun onzekerheid meer te zeggen over latere huwelijksproblemen. Bijna 20 procent van de onzekere vrouwen bleek na vier jaar namelijk gescheiden te zijn, ten opzichte van 14 procent van de mannen.

Ter vergelijking: van de niet-twijfelende vrouwen scheidde slechts 8 procent en 9 procent van de niet-twijfelende mannen deed hetzelfde.