AMSTERDAM - Modeontwerper Roberto Cavalli heeft op zijn blog woedend uitgehaald naar Giorgio Armani, Dolce & Gabbana en de Italiaanse Camera Nazionale della Moda.

In een post op zijn blog, getiteld 'De nutteloosheid van de Camera Nazionale della Moda' beschuldigd Cavalli de modeorganisatie, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Milanese modeweken, er van de belangen van 'Koning' Armani en Dolce & Gabbana altijd voorrang te geven.

Ruzie

Cavalli schrijft verder dat de Camera een nutteloze organisatie is die niet veel meer doet dan twee keer per jaar modeshows organiseren. Hij is boos omdat de organisatie weigert om zich uit te spreken over zijn ruzie met Armani en Dolce & Gabbana.

Cavalli neemt het Armani kwalijk dat deze zijn show heeft verplaatst van 24 naar 23 september, waardoor Cavalli nu de enige grote naam is die showt op de laatste dag van de Milanese modeweek. Cavalli is bang dat de internationale modepers nu eerder naar Parijs zal afreizen en daardoor zijn show zal missen.

Agenda

Zijn ruzie met Dolce & Gabbana is al jaren aan de gang. Die begon toen dat label, buiten de officiële agenda om, hun show plotseling op hetzelfde moment als Cavalli hield, waardoor hij zich gedwongen zag zijn show te verplaatsen.

"Ik ben het absoluut niet eens met wat Roberto Cavalli schreef op zijn blog," zegt Camera della Moda voorzitter Mario Boselli op de website WWD. "Als hij beweert dat ze alleen maar twee keer per jaar modeshows organiseren dan negeert hij daarmee al onze internationale activiteiten."