AMSTERDAM - Tijdens de show van ontwerpster Diane von Furstenberg maakte de nieuwe Glass-bril van Google zijn debuut. De ontwerpster droeg zelf tijdens haar ererondje een rood exemplaar.

Bij de finale van de show kwam Von Furstenberg de catwalk op met Yvan Mispelaere, die haar collectie heeft ontworpen, en met mede-Google-oprichter Sergey Brin. Zowel Von Furstenberg als Brin droegen de nieuwe Google Glass. Eerder liepen enkele enkele modellen met de futuristische technologie over de catwalk.

Camera

In de bril zit een klein beeldscherm waarop allerlei informatie, zoals berichten, routebeschrijvingen en websites, getoond kan worden. Daarnaast bevatten de brillen een camera. De bediening werkt met stemcommando's.

Het apparaat bevindt zich nog in een testfase, maar de internetgigant is al druk bezig met het onder de aandacht brengen van de bril en is daartoe een samenwerking aangegaan met Von Furstenberg. Later deze week wordt een video gepubliceerd die volledig geschoten is met de brillen die de modellen droegen.