AMSTERDAM - De Amerikaanse modeontwerper Oscar de la Renta lanceert zes parfums. Volgens De la Renta vraagt namelijk ieder moment van de dag om zijn eigen geur.

De parfumlijn, 'Essential Luxuries' genaamd, bevat zes nieuwe geuren, elk bedoeld voor een andere stemming.

“We veranderen ons uiterlijk niet elke dag, maar we willen misschien steeds anders ruiken”, zegt de ontwerper in een persbericht. “Een vrouw wil steeds weer een andere kant van zichzelf laten zien en is niet langer getrouwd met één parfum.”

Zeewier

'Sargasso' is een frisse geur met noten van zeewier en komkommer, en 'Corolina' en 'Santo Domingo' bevatten bloemen, kleuren en geuren van De la Renta’s geboorteland, de Dominicaanse Republiek. 'Granada' is een geur met noten van jasmijn, rozen en oranjebloesems en 'Mi Corazón’ is een rijke bloemengeur. Het wat zwaardere 'Oriental Lace' werd geïnspireerd door zijn kledingcollecties.

Vrouwen die slechts één geur willen aanschaffen kunnen met een app ontdekken welke geur het best bij hen past. De parfums kosten 120 euro voor 100 ml en zijn verkrijgbaar in de boetieks van Oscar de la Renta en via de website.