AMSTERDAM - De Europese vakantieganger wil niet betalen voor internet op zijn vakantieadres.

Zo blijkt uit onderzoek van een vakantiebeoordelingssite in 25 landen. Maar liefst 71 procent van de 20.000 respondenten geeft aan internet te willen op de vakantiebestemming, maar daar niet voor te willen betalen.

Een tiende van de ondervraagden wil 5 euro per dag nog wel betalen. Wanneer het duurder wordt, haakt vrijwel iedereen af, zo meldt het persbericht.

Daarnaast moet de gratis verbinding goed werken, 60 procent is daar ontevreden over. Bijna 40 procent vindt het internet traag, 15 procent zegt dat het regelmatig uitvalt en 6 procent omschrijft de aangeboden verbinding als 'waardeloos'.

Niet nodig

Van de Nederlanders, geeft slechts 14 procent aan geen internet nodig te hebben op vakantie, het gemiddelde van de Europeanen is 17 procent. Oostenrijkers en Duitsers hebben het minst behoefte aan een verbinding (27 en 25 procent).

Het checken van e-mail is op vakantie het meest populair (48 procent), gevolgd door social media (36 procent). 29 procent gebruikt het internet om de weersverwachting te bekijken, 28 procent het nieuws en 15 procent zoekt uitjes in de buurt.