AMSTERDAM - Ruzies om de afwas en partners die niet helpen in het huishouden zijn de oorzaak van een derde van alle echtscheidingen, zo blijkt uit een nieuwe enquête.

Ontrouw en uit elkaar groeien zijn nog steeds de meest voorkomende oorzaken van een huwelijksbreuk, maar huishoudelijke ruzies spelen een rol in drie op de tien scheidingen. Dat blijkt uit een enquête die Vileda hield onder 1.000 volwassen mensen.

Ruim 55 procent van de gescheiden stellen zegt dat dagelijkse ruzies om het huishouden een belangrijke factor zijn waren in hun een relatiebreuk. Bijna 60 procent zegt dat het moeilijk is een relatie vol te houden wanneer een partner geen taken op zich neemt in huis, zo meldt de Daily Mail.

Wasmand

De meeste ruzies ontstaan doordat partners spullen in huis laten rondslingeren. De afwas negeren en vuile kleren niet in de wasmand deponeren zorgen eveneens voor ergernissen. Het gemiddelde stel maakt over dit soort kwesties negen maanden lang drie keer per maand ruzie voor ze uit elkaar gaan.

Vijf op de zes van degenen die een nieuwe partner hebben ontmoet zeggen nu harder te werken aan hun relatie om te dezelfde fouten te vermijden.