AMSTERDAM - Vier op de tien mensen vergeven hun partner een buitenechtelijk avontuur. Vooral vrouwen zijn daarbij behoorlijk vergevingsgezind, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 40 procent van de mensen zou een poging doen om hun relatie te herstellen na een slippertje, zo blijkt uit een onderzoek van datingsite Ourtime.com. Vrouwen zijn daarbij meer vergevingsgezind dan mannen. Maar liefst 46 procent van hen is bereid om haar overspelige partner te vergeven, tegenover 37 procent van de mannen.

Partners

Uit de enquête blijkt ook dat vrouwen die ouder zijn dan 55 nog sneller vergeven. Ruim 53 procent beschouwt overspel niet als het einde van een relatie. Slechts 35 procent van de mannen van 55 jaar en ouder zou het overspel daarentegen kunnen vergeven.

Ook geeft maar liefst 65 procent van de 55-plussers aan er geen probleem mee te hebben om meerdere geliefden te hebben. Jongeren tussen de 18 en 34 jaar kunnen zich daar minder in vinden. Zo’n 45 procent van hen ziet de voordelen in van relaties met meerdere partners.