AMSTERDAM - Het vakantiegevoel van Nederlanders verdwijnt onmiddellijk bij het zien van de baas. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Het grootste deel van de Nederlandse vakantiegangers houdt het vakantiegevoel vast tot aan de eerste werkdag. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau NarrowMinds in opdracht van Topic Travel Vakantiehuizen onder 1.278 Nederlanders.

Eenmaal thuisgekomen zorgt het zien van de baas, het bureau en de computer direct voor het einde van het vakantiegevoel. Bij 27 procent blijft het vakantiegevoel aanwezig tot de eerste werkdag en slechts 15 procent weet het een week vast te houden.

Souvenir

Souvenirs kunnen bijdragen aan het vasthouden van het vakantiegevoel. Toch koopt bijna 60 procent geen souvenir voor zichzelf. De helft van de vakantiegangers koopt wel een souvenir voor de thuisblijvers.

Een manier om het vakantiegevoel langer vast te houden is meteen de volgende vakantie te boeken. Veertig procent van de ondervraagden geeft namelijk aan dat de voorpret begint bij het boeken van de vakantie.