AMSTERDAM - Maar liefst 63 procent van de Nederlanders die in de afgelopen drie jaar een punt achter zijn relatie zette, had daarna minder geld te besteden.

Iets minder dan een vijfde hield er zelfs schulden aan over. Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van een platform dat de consument over geldzaken informeert, onder Nederlanders tussen de 25 en 70 jaar die in de afgelopen drie jaar een relatiebreuk meemaakten.

Een derde van die breuken vond plaats tijdens een vakantie of rond de feestdagen in december. Hoewel de meerderheid van de ondervraagden wist wat de financiële gevolgen van de beëindiging van de relatie waren, was dat voor 60 procent geen reden om het uit te stellen.

Voor degenen die de geldzaken vooral door de partner lieten regelen, was het scheiden van de financiële zaken vaak 'moeilijker en oneerlijker'. Een groot deel van deze groep geeft echter aan het tegenwoordig anders te doen, duidelijke afspraken te maken en vooral meer op papier te zetten.