AMSTERDAM - Nederlanders zouden tijdens de vakantie het liefst op het huis van Prinses Máxima willen passen. Dat blijkt uit een onderzoek van PostNL.

Zo’n 36 procent van de Nederlanders geeft aan graag eens in het huis van de prinses rond te snuffelen. Een kwart zou wel eens een kijkje willen nemen bij Linda de Mol en Chantal Janzen. Jongeren willen ook graag de planten van Doutzen Kroes en Nick & Simon water geven.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Motivaction hield in opdracht van PostNl onder 699 Nederlanders. 

Ook blijkt dat 90 procent van de Nederlanders vraagt bekenden om op hun huis te passen tijdens de vakantie. Vooral familie (49 procent) en buren (37 procent) worden daarbij ingeschakeld.

Slaapkamer

Nederlanders blijken veel vertrouwen te hebben in de oppassers. Slechts 1 procent denkt dat er ongevraagd post wordt geopend of gelezen. Vier procent denkt dat er in hun slaapkamer wordt rondgesnuffeld, 3 procent is ervan overtuigd dat de drankvoorraad wordt aangebroken en een enkeling denkt dat de administratie wordt bekeken.

Cadeau

De huisoppassers worden vooral ingeroepen om de brievenbus te legen (88 procent), planten water te geven (70 procent) of huisdieren te eten te geven (52 procent). Om de huisoppassers te belonen voor hun inspanning, neemt 88 procent een cadeau of souvenir of ansichtkaart mee van vakantie.

Overigens geeft 20 procent van de oppassers toe best graag de vertrouwelijke post van hun familie, buren of vrienden te willen lezen.