AMSTERDAM - Een nieuwe app voor mobiele telefoons vertelt precies wat de Hertogin van Cambridge en stijlicoon Kate Middleton draagt en waar het te koop is.

De app, Kate’s Style List genaamd, is gecreëerd door voormalig actrice Helen Barclay. De applicatie kost iets minder dan anderhalve euro en vertelt alles over de kleren van de prinses. Met de app is precies te zien wat Kate droeg op een bepaald evenement, van welke designer of winkel de stukken zijn en waar ze te koop zijn.

Voor Barclay is het updaten van de app een fulltime bezigheid: “Ik spendeer veel tijd op modewebsites en aan het bekijken van designercollecties om zo haar outfits te kunnen identificeren”, vertelt ze tegen de Daily Mail. “Ik volg ook een heel aantal modejournalisten op Twitter zodat ik weet wat Kate zal dragen wanneer ze de volgende keer in het openbaar verschijnt.”

Kate Middleton werd verkozen tot meest modieuze vrouw van 2012 en outfits die zij draagt zijn binnen de kortste keren uitverkocht. Britse merken als Reiss en Whistles zagen stukken die Middleton in het openbaar droeg in razend tempo de winkels uit vliegen en modeblogs houden elke move die ze maakt bij.