NOORDWIJK - Winonah de Jong is vrijdagavond gekozen tot best geklede vrouw van Nederland. Tijdens een feest in hotel Huis ter Duin in Noordwijk werd bekendgemaakt dat de echtgenote van profvoetballer Nigel de Jong op nummer 1 staat van Jackie's jaarlijkse Best Dressed List.

Andere bekende namen in de jaarlijkse lijst van Jackie zijn Victoria Koblenko, Kim Feenstra, Barbie, Sophie van der Stap, Chantal Janzen, Máxima, Halina Reijn, Nikki Plessen, Liza Sips en Sylvia Hoeks.

Leontine Borsato stond in 2010 bovenaan de lijst van 25 modieuze vrouwen. Vorig jaar nam Lieke van Lexmond het stokje van haar over. Nu is het De Jong die lovende jurycommentaren kreeg.

Zo zegt mode-journalist Michou Basu: ''Winonah heeft vaak mooie en elegante items die ze met schwung weet te dragen.'' Volgens Basu hult de voetbalvrouw zich graag in designerskleding, maar draagt ze net zo lief jeans en sneakers.

Internationale babefactor

''Winonah weet zich op een wulpse wijze goed te kleden. Ze heeft ook prachtige rondingen die ze heel goed weet te benadrukken, en ze durft zich te laten zien. Ze kleedt zich on-Hollands mooi'', stelt jurylid en ontwerper Mattijs van Bergen. ''Ze heeft denk ik wel een internationale babefactor.''

Styliste Danie Bles kleedt De Jong sinds kort. Ze noemt haar een hele leuke vrouw, die er altijd goed uitziet ''en heel fashionable''.