AMSTERDAM - Nederlandse mannen houden in vergelijking met andere Europese mannen het meest van intiem contact tijdens een gesprek met een vrouw.

Dit blijkt uit een recent onderzoek naar seksuele aantrekkingskracht door een datingsite onder 5.760 mensen uit tien Europese landen en in Brazilië. Per land deden meer dan 500 respondenten mee aan het onderzoek.

Maar liefst 49 procent van de Nederlandse mannen vindt subtiel lichaamscontact tijdens een gesprek met een vrouw het meest opwindend. Hiermee laat Nederland andere landen als Italië (40procent) en Oostenrijk (39 procent) achter zich.

Verder blijkt dat de Nederlandse man een vrouw het meest opwindend vindt als ze glimlacht (49 procent) en als ze natuurlijke make-up (33 procent) draagt. Ook laag uitgesneden kleding (23 procent) en zichtbare lingerie (17 procent) worden als meest seksueel aantrekkelijk beschouwd bij een vrouw. Diepe decolletés scoren bij de Nederlandse man beter dan bijvoorbeeld hoge hakken (10 procent). In Brazilië (39 procent) en Spanje (40 procent) windt laag uitgesneden kleding mannen daarentegen weer het meest op. Voor Italianen is dit zichtbare lingerie (35 procent).

Vrouwen gek op geur

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen (46 procent) vindt een lekkere geur van de man het belangrijkst. Op een tweede plaats staat een man die zijn spieren laat zien (15 procent). Vrouwen zijn volgens het onderzoek minder geïnteresseerd in horloges, auto’s en schoenen dan veel Nederlandse mannen vermoeden. Deze accessoires scoren in het onderzoek lager dan 9 procent.