Minnie Mouse gezicht van Londen Fashion Week

AMSTERDAM - Minnie Mouse is uitgeroepen tot mascotte van de komende modeweek in Londen. Tien ontwerpers zullen elk een item ontwerpen als eerbetoon aan de stijl van de iconische muis.

The Walt Disney Company brengt samen met Londen Fashion Week een eerbetoon aan Minnie Mouse.

Een aantal ontwerpers werd gevraagd een jurk te ontwerpen met de modieuze muis in het achterhoofd. Ontwerpers zoals Richard Nicoll, Katie Hillier, Giles Deacon en Terry de Havilland zullen tijdens de modeweek in Londen hun interpretatie van Minnie laten zien.

Daarnaast gaan tien ontwerpers elk een Minnie-item ontwerpen voor de 'The Minnie Mouse Must Haves'- collectie. De collectie zal te zien zijn in een speciale show, waarna de stukken op eBay worden geveild. De opbrengst gaat naar de Fashion Arts Foundation.

Inspiratie

“Minnie Mouse inspireert fans over de hele wereld”, zegt Marc Low, vicepresident van de modeafdeling van The Walt Disney Company op de website van de Britse Vogue. “We zijn dan ook erg enthousiast over dit initiatief.”

Er zijn ook plannen om samen met een aantal cosmeticamerken een Minnie Mouse-collectie te creëren. Concrete details werden echter nog niet vrijgegeven.

Lees meer over:
Tip de redactie