Michael Phelps in zee met Louis Vuitton

AMSTERDAM - De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, de meest gedecoreerde Olympiër ooit, is het nieuwe gezicht van een campagne van modelabel Louis Vuitton.

Vuitton heeft inmiddels twee beelden vrijgegeven, beiden gefotografeerd door Annie Leibowitch, zo meldt de website Styleite.

Op een van de foto’s poseert de 27-jarige Phelps samen met de voormalige gymnaste Larisa Latynina in de Core Values-campagne van het Franse modemerk. De 77-jarige Oekraïnse won 18 gouden medailles en was jarenlang de meest gedecoreerde Olympiër, totdat Phelps haar dit jaar onttroonde. Onder de foto staat 'Due percorsi straordinari. Uno stesso destino', Italiaans voor 'Twee buitengewone paden. Hetzelfde lot'. 

Goud

Op de andere foto zit de zwemmer in een zwembroek in bad het naast het bad een reistas van Vuitton. Het merk heeft echter laten weten dat dat geen officiële campagnefoto is.

Phelps beëindigde vorige week tijdens de Olympische Spelen zijn zwemcarrière. In totaal won hij 22 olympische medailles, waarvan achttien gouden. In Londen won hij er zes, waarvan vier keer goud.

Lees meer over:
Tip de redactie