Zomeroutfits zorgen voor ergernis op werkvloer

AMSTERDAM - Witte doorschijnende leggings. Blote benen in te korte rokjes. Onverzorgde voeten. Op warme dagen is heel wat ergernis over zomeroutfits op de werkvloer.

Zodra het kwik boven de 20 graden piekt gaan veel mensen in zomerse outfits naar hun werk. Toch zijn niet alle luchtige looks geschikt voor de werkvloer en dat kan nog wel een tot ergernissen leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van fashion- en beautysite Styletoday.nl onder 550 lezeressen.

Casual

Het merendeel van de ondervraagden mag casual gekleed op het werk verschijnen. Een tanktop of hemdje aangetrokken vinden vrouwen wel geschikt, maar een strapless jurk of een superkort rokje blijven in de kast hangen. Sommige ondervraagden dragen slippers naar kantoor. Een korte broek, spaghettibandjes en strandjurkjes zijn echter niet geschikt.

 

99 procent van de ondervraagden heeft wel eens een zomerse ergernis gehad op kantoor. Daarbij draait het niet zozeer om kleding, maar vooral om zweetvoeten en zweetluchtjes. Ook onverzorgde voeten in open schoenen en een te diep decolleté staan in de top drie.

Tijgerprint

Mannen met sandalen en korte broek en vrouwen in doorschijnende witte leggings komen helaas ook nog steeds voor. Net als 'een vreselijke tijgerprintjurk', 'armoedige polo’s' en 'klittebandsandalen'.


Collega’s aanspreken op hun kledinggedrag wordt niet altijd gedaan. Bijna een kwart vindt het niet hun taak. Slechts vier procent steekt haar nek uit; het merendeel van de ondervraagden zegt niets, behalve als het om een speciale, goede collega gaat.

Lees meer over:
Tip de redactie