AMSTERDAM - Actrice Marilyn Monroe liep graag op de schoenen van de Italiaanse ontwerper Salvatore Ferragamo. Het schoenenlabel brengt verschillende modellen die Monroe droeg opnieuw op de markt.

Momenteel loopt in het Museo Salvatore Ferragamo in Florence een tentoonstelling over Monroe. De actrice, die zondag precies vijftig jaar geleden overleed, bezat zo’n veertig paar schoenen van Ferragamo en droeg ze ook regelmatig in haar films.

Ferragamo maakte voor Monroe de hakken altijd net iets korter, waardoor de neus van de schoen iets omhoog stond. Zo kon ze beter met haar heupen wiegen en kreeg ze haar befaamde loopje. Door de ingenieuze schoenen leek Marilyn slanker en groter en haar achterswerk wat ronder.

Iconisch

Ter ere van de tentoonstelling brengt Ferragamo een aantal modellen opnieuw op de markt. Deze reproducties van de iconische modellen zijn handgemaakt, uitgevoerd volgens de authentieke constructie en in de originele materialen.

Zo is onder meer een paar met rode Swarovski-kristallen bezette pups die Monroe droeg in de film ‘Let’s Make Love’ uit 1960 opnieuw te koop.