AMSTERDAM - Nederlanders die op vakantie tussen de lakens duiken met een niet-Nederlander, doen dat het liefst met een Brit.

Zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond onder 1.600 respondenten, in opdracht van WTF.nl. Ruim eenvijfde van de Nederlanders deed het op vakantie wel eens met een niet-Nederlander. Bijna een kwart daarvan koos voor een Brit, hoewel ook Duitsers populair blijken met 20 procent.

Zuid-Amerikanen en vakantiegangers uit Thailand zijn met slechts 4 procent minder in trek onder de Nederlandse vakantiegangers.

De top-5 van favoriete nationaliteiten voor een wilde avond op vakantie bestaat uit Engeland (22 procent), Duitsland (20 procent), Spanje (16 procent), België (15 procent) en Frankrijk (13 procent).

Politieke voorkeur

Daarnaast werd onderzocht of er verschillen zijn tussen vakantiegangers met bepaalde politieke voorkeuren. Daaruit blijkt dat VVD-, D66- en PvdA-stemmers met respectievelijk 33, 30 en 29 procent het vaakst seks hebben gehad op vakantie met een buitenlander. Van de CDA'ers heeft slechts 6 procent dat wel eens gedaan.