AMSTERDAM - Hoewel de Italiaanse en Franse keuken nog het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, wint de Japanse keuken aan populariteit.

De Japanse keuken is volgens 18 procent van de 27.000 bezoekers van een boekingssite de derde beste keuken ter wereld.

De Italiaanse (32 procent) en Franse (24 procent) keuken zijn nog altijd het populairst onder vakantiegangers.

Op een vierde plek staat China (13 procent), gevolgd door Spanje (11 procent), voornamelijk dankzij hun paella en tapas.

Amerikaans en Mexicaans

Ook de Amerikaanse keuken (10 procent) en Mexicaanse gerechten (8 procent) zijn geliefd onder vakantiegangers. De top-10 wordt afgesloten met Thailand (8 procent), Taiwan (5 procent) en India (5 procent).

Bijna driekwart van de Japanners beveelt sushi aan aan buitenlandse toeristen, maar ook op hun tempura (57 procent) zijn ze trots.

Daarnaast zouden toeristen eens ramen - schotel met groente en vis, in beslag en gefrituurd - moeten proberen, japanse soba - dunne noodles van boekweitmeel - of okonomiyaki - hartige pannenkoek met ingrediënten als meel, eieren, kool, varkensvlees, garnalen of vis.