AMSTERDAM - Hedi Slimane presenteert in september zijn eerste collectie voor Yves Saint Laurent, dat kort daarvoor de naam verandert in Saint Laurent Paris. Het logo is inmiddels onthuld en de reacties zijn wisselend.

Zonder enige vooraankondiging plaatste YSL het nieuwe Saint Laurent Paris logo op haar Facebookpagina, meldt Fashionista. Het logo - in witte kapitalen zonder schreef - werd op een zwart doosje getoond en zou het Saint Laurent uit de jaren '60 (toen Yves Saint Laurent ready-to-wear lanceerde onder de naam Saint Laurent Rive Gauche) nieuw leven in moeten blazen.

Toch liegen verschillende reacties van 'fans' er niet om. "Waar is Yves? Saint Laurent klinkt meer als een patisserie of café", luidt een van de reacties. "Deze naamsverandering is dom. Het lijkt nep."

Slechts een handjevol reacties zijn positief. "Jullie hebben het allemaal verkeerd…dit was de naam toen Yves het huis oprichtte en het werd pas Yves Saint Laurent genoemd toen het werd verkocht. De originele naam was Saint Laurent Rive Gauche en zo heeft Yves het zelf genoemd!" Een andere fan meldt: "Dat werd tijd. YSL is de laatste tijd zo slecht."