AMSTERDAM - Het Braziliaanse model en Victoria's Secret Angel Adriana Lima is het eerste zichtbaar zwangere model in de Pirelli kalender.

De dertiende editie van de jaarlijkse kalender werd gefotografeerd door fotojournalist Steve McCurry, bekend om zijn iconische foto van een Afghaans meisje met heldergroene ogen voor de cover van National Geographic.

In de editie van 2004, toen Nick Knight voor de kalender achter de lens kroop, poseerde Esther de Jong zwanger voor de maand mei. Haar buik was toen lang niet zo groot als die van Lima - die tijdens de fotoshoot vijf maanden zwanger was - maar werd later voor de kalender zo bewerkt dat het leek alsof ze bijna moest bevallen, zo meldt Telegraph.

Naakt

Normaal gesproken staan er voornamelijk naakte modellen in de Pirelli kalender, McCurry heeft besloten het over een andere boeg te gooien. "Ik wil vrouwen portretteren die sexy zijn zonder dat ze naakt zijn."

Voor de kalender poseerden naast Lima ook modellen als Petra Nemcova, Liya Kebede en Isabeli Fontana. Onder andere Mario Sorrenti, Terry Richardson, Karl Lagerfeld en Bruce Wever fotografeerden eerder al een editie.