AMSTERDAM - Ichiro Suzuki sleepte tijdens de elfde editie van ITS, International Talent Support, de prijs voor Fashion Collection of the Year in de wacht.

De Italiaanse stad Triëste staat ieder jaar in het teken van ITS, een platform gecreëerd om jong creatief talent op het gebied van mode, accessoires en sinds kort ook sieraden te ontdekken en publiciteit te geven. Het concept van de elfde editie ging over de twee tegenpolen good en evil, waartussen zowel de deelnemers, de jury en de bezoekers van het evenement moesten kiezen.

Ichiro Suzuki was de grote winnaar van het evenement en liet zich voor zijn collectie inspireren door het werk van Bridget Riley, Escher en Vasarely en het Britse classicisme. De jury, bestaande uit onder andere Renzo Rosso (eigenaar van Diesel), Barbara Fancin (oprichtster van ITS), Marina Abramovic (artieste), Carlo Bach (art director bij Illy), Susie Bubble (modeblogger) en Shaun Samson (winnaar van ITS#TEN), beloonde hem met de prijs voor Fashion Collection of the Year.

Daarnaast reikt Diesel, vanaf de eerste editie van ITS al betrokken bij het evenement, ieder jaar een van de belangrijkste prijzen uit. Marius Jausauskas ontving de Diesel Award, bestaande uit een geldprijs van 25.000 euro en een stage bij het creatieve team van het jeansmerk.

Alle winnaars

ITS FASHION

Fashion Collection of the Year
Ichiro Suzuki

Diesel Award
Marius Janusauskas

Fashion Special Prize by EVE
Luke Brooks

Avery Dennison Brand Innovation Award
Mark Goldenberg

Saturday Night Fever Award
Isabel Vollrath

Vogue Talents Award
Mark Goldenberg

Modateca Award
Shengwei Wang

D-La Repubblica Award
Marius Janusauskas

ITS ACCESSORIES

Accessories Collection of the Year
Ana Rajcevic

YKK Award
Benjamin John Hall

Vogue Talents Award
Victoria Spruce

ITS Jewelry

Swarovski Elements Jewelry Award
Xiao Zi Yang

International Talent Support