AMSTERDAM - Mannen die regelmatig helpen in het huishouden hebben vaker seks dan mannen die niets doen in het huishouden.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van een datingsite. Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië.

72 procent van de Nederlandse mannen die huishoudelijke klusjes doen, heeft elke dag seks. Dit in tegenstelling tot de mannen die niets doen, van wie slechts 10 procent elke dag tussen de lakens duikt.

Huishoudelijke taken

Nederlandse vrouwen zien hun mannen voornamelijk graag stofzuigen, gevolgd door de afwas en de was. Stofzuigen zorgt ervoor dat mannen de meeste seks krijgen. 79 procent van de mannen die dit huishoudelijke klusje op zich nemen, heeft elke dag seks.

Mannen die elke dag seks te veel vinden, maar een keer in de week wel voldoende, kunnen beter de afwas doen. Van mannen die de afwas doen, heeft 84 procent een keer per week seks. Van de mannen die niets doen, heeft 6 procent een keer per week seks.

Favoriete plek

Als het dan uiteindelijk tot de daad komt, kiezen Nederlandse mannen en vrouwen het bed als meest favoriete plek om de liefde te bedrijven. De slaapkamer komt namelijk nog steeds traditioneel op de eerste plaats, maar ook de keuken, het strand en de auto zijn populaire plekken om seks te hebben.

In de top 3 van vrouwen staat op de tweede plaats de keuken, gevolgd door de auto. Mannen hebben op de tweede plaats het strand en de auto ook op de derde plaats.