AMSTERDAM - Lady Gaga heeft woensdag tijdens een veiling diep in de buidel getast voor een jurk van Alexander McQueen.

De 26-jarige zangeres betaalde 133.075 dollar, de hoogste prijs die ooit is betaald voor een creatie van de ontwerper tijdens een veiling.

Gaga had haar zinnen gezet op een ivoorkleurige zijden togajurk met tule en een glitterbovenstukje uit de collectie van 2008-2009. Het is niet gek dat de popdiva heeft geboden op de jurk van de ontwerper aangezien ze in het verleden meerdere creaties van wijlen McQueen droeg, schrijft The Hollywood Reporter.

Modeverzamelaar

De superster bood tijdens de veiling in Londen via de telefoon vanuit de Verenigde Staten. "Ik ben een gepassioneerd modeverzamelaar en voel me vereerd om de Isabella Blow Foundation te steunen. Daphne Guinness is een pionier voor artistieke vrouwen", twitterde Gaga na de veiling.

Modelegende Daphne Guinness liet 102 kledingstukken en andere modespullen veilen voor de Isabella Blow Foundation, een fonds dat Guinness oprichtte om opkomend kunst- en modetalent te steunen. "Bedankt, Lady Gaga. Je bent een 'echt en fantastisch' persoon", reageerde Guinness.