AMSTERDAM - De lijst van beste hotels wordt aangevoerd door Marrol's Boutique Hotel in Bratislava, op de voet gevolgd door Hotel Al Codega in Venetië.

De lijst van in totaal 650 hotels is bepaald door een wiskundige formule van drie factoren: de 500.000 reviews die online reisbureau Expedia jaarlijks ontvangt van hun reizigers; een waardebepaling die hotels vergelijkt met hotels met hetzelfde aantal sterren en dezelfde ligging en de expertise van honderden Expedia-medewerkers die de hotels bezoeken.

In de top-10 staan maar liefst vier hotels in Europa. Zo staat het Marrol's Boutique Hotel in Bratislave (Slowakije) op de eerste plek, gevolgd door Hotel Al Codega in Venetië (Italië). Het Hilton Garden Inn Aberdeen in Schotland staat op vier en het Madison Hotel in Hamburg (Duitsland) is goed voor een zesde plaats.

Benelux

In het totaaloverzicht zijn zes hotels uit Nederland en België vertegenwoordigd, waarvan er drie in Brugge stan. Het hoogst genoteerde hotel is Hotel Albert | in Brugge (103), gevolgd door Van der Valk in Brugge (181) en Hotel Jan Brito (198), ook in Brugge.

Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam is het hoogst genoteerde hotel in Nederland (365), de tweede Nederlandse vermelding is voor Het Radisson Blue Hotel in Amsterdam (432).