AMSTERDAM - Nu Yves Saint Laurent een make-over en een nieuwe naam krijgt, lijken stukken van ontwerpers voor Hedi Slimane in waarde te stijgen.

Hedi Slimane werd in februari bevestigt als nieuwe hoofdontwerper bij Yves Saint Laurent en wil het modehuis in een nieuw jasje steken. Yves Saint Laurent wordt daarom Saint Laurent Paris en dat lijkt een gunstige zet voor de waarde van items van de hand van Tom Ford en Stefano Pilati, die voor Hedi Slimane verantwoordelijk waren voor de ontwerpen van het Franse label.

Volgens Christos Garkinos, mede-eigenaar van de vintage boetiek Decades, worden items van voormalig creatief directeuren interessanter. "Ik ben ervan overtuigd dat de make-over de waarde van zowel de stukken uit de tijd van Tom Ford en Stefano Pilati als uit het Yves Saint Laurent tijdperk, zal toenemen."

Een woordvoerder van veilingsite Ebay is het volgens Fashionista met de voorspelling van Garkinos eens: "Wanneer het YSL-logo verandert, kunnen we een toename in de vraag naar items uit vorige collecties verwachten."

Toch denkt Cameron Silver, partner van Garkinos, dat de waarde niet dramatisch toe zal nemen. "YSL is geen huis dat bekend staat om het logo zoals bijvoorbeeld Louis Vuitton daar wel bekend om staat."