MILAAN - Tijdens de eerste dag van Men's Fashion Week in Milaan toonde Burberry Prorsum haar voorjaarscollectie voor 2013.

De collectie bestaat voornamelijk uit kleurrijke metallics, bomberjacks en rechtgesneden regenjassen.

De collectie van ontwerper Christopher Bailey is extravaganter dan wat er normaalgesproken door het iconische Britse merk wordt getoond.

Trenchcoat

Dit komt voornamelijk door de moderne uitvoeringen van klassieke Burberry kleddingstukken zoals de trenchcoat, in felle metallic kleuren. Deze regen aan kleuren varieert van fel lichtblauw en paars, tot aan metallic geel en oranje. Naast de lichte zomerstoffen, bestond het materiaal binnen de collectie veelal uit waterresistent satijn en leer.

De getailleerde pakken, die kenmerkend zijn voor Burberry, worden wederom volop vertegenwoordigd volgende zomer, gedragen in combinatie met een smalle das. Tevens de etnishe prints die een belangrijk onderdeel vormen binnen Buberry's huidige voorjaarscollectie, worden doorgetrokken tot volgend jaar.

Opvallende accessoires binnen de collectie zijn de felgekleurde sandalen en gekleurde zonnebrillen met weerspiegelende glazen.