AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang op silhouetten en prints die hier en daar lijken op een Escher schilderij.

Deze zomer staat absoluut in het teken van kleur met de zoete tinten die de kroon stelen versus opvallende, grafische prints als ook vormen. Zo kwam Stella McCartney met een atletische collectie die hier en daar zwart golvende vormen vertoonde en Versus met een ravenzwarte belijning op verder ultra feminiene jurkjes. Zo’n sterk statement toont dat een vrouw in 2012 zeker vrouwelijk mag zijn, maar hiernaast ook krachtig en aanwezig met een knipoog richting de Olympische Spelen.

Ook bij Versus, de jeugdige en meer betaalbare lijn van Versace, werd een atletisch meisje neergezet gehuld in organische of scherp gevormde constructies. Zwarte lijnen en schoudertjes versus bleek pastelpaars of pistache creëerde een bijna grafische tekening.

Stella McCartney

Waar McCartney’s shows vaak erg draagbaar ogen met hier en daar een uitgesproken stuk, speelde deze collectie met textuur en vorm. Zoals altijd sterk en zelfverzekerd, flaneerde het McCartney meisje over het plankier in een jurkje dat op een elite feestje na de Olympische Spelen niet zou misstaan.

“Het is een viering van energie, een frisse look en fitness,” vertelde Paul McCartney’s dochter die op geheel eigen houtje sterrenstatus heeft verworven in de high fashion scene. De jurkjes voor lente/zomer 2012 blijken de sensuele zusjes van de polkadot creaties van afgelopen seizoen, deze keer voorzien van ritsjes en gazen materiaal van elkaar gescheiden door driedimensionale golven aan zwart borduurwerk.

Versus

Vooral de contrasten zijn zo belangrijk binnen deze trend waarbij ook Versus koos voor een mix van helderwit en gitzwart. Waar de vormen niet per se organisch verliepen zoals bij McCartney, waren de silhouetten absoluut scherp en de prints opvallend.

Ook bij Versus werd bovendien een mix zichtbaar van zacht door kanten details en hard met zwarte strepen of uitgesneden schouders. Vanaf afgelopen seizoen werden de ontwerpers achter Suno, Max Osterweis en Erin Beatty, genomineerd voor de CFDA/Vogue Fashion Fund Award en dat is te zien.

Style tips

Deze look heeft in principe vrij weinig nodig behalve een duidelijk contrast qua donkere en heel lichte tint. Verder zijn grafische of sterke bloemprints welkom, en deze motiefjes mogen gecomplimenteerd worden met een architectonisch gevormde, hoge hak.

Zoals te zien in alle catwalk looks, komt zo’n grafisch getinte outfit het beste uit de verf met minimale en frisse make-up als ook haar. Combineer tot slot met een paar verfijnde, zilver- of mat goudkleurige sieraden en stift de lippen eens koraal voor een frisse uitstraling.

Trend Report: Grafisch gevormd