AMSTERDAM - Voor het zesde jaar op rij staat Gisele Bündchen op één in de Forbes top-10 van best betaalde modellen ter wereld.

Van mei 2011 tot mei 2012 verdiende de Braziliaanse Bündchen omgerekend 35 miljoen euro, met opdrachtgevers als Pantene, Esprit, Versace en haar eigen collectie slippers bij het merk Ipanema.

In de laatste twaalf maanden sleepte de top-10 best betaalde modellen in totaal zo'n 79 miljoen euro binnen, zeven van de tien modellen werken onder andere voor Victoria's Secret, zo meldt Telegraph.

Nieuwkomers

Kate Moss staat op een tweede plaats met ongeveer 7,3 miljoen (Longchamp, Mango en Rimmel), gevolgd door de Russische Natalia Vodianova die ongeveer 6,8 miljoen verdiende. De top-10 wordt verder aangevuld door Adriana Lima, Doutzen Kroes - nieuw in de Forbes Highest Paid Models lijst - Alessandra Ambrosio, Miranda Kerr, Lara Stone (ook nieuw op de lijst), Carolyn Murphy en Candice Swanepoel.

Opvallend is dat Heidi Klum niet meer in de top-10 voor komt, terwijl zij vorig jaar nog op een tweede plek stond. Hoewel Klum in het afgelopen jaar goed was voor zo'n 15,8 miljoen, wordt zij niet meer als model gezien en staat ze om die reden niet meer op de lijst.