AMSTERDAM - Lady Gaga komt niet met een mannelijke versie van haar parfum Fame. Volgens de 26-jarige zangeres is dat niet nodig, omdat veel van haar homovrienden het luchtje, dat nog niet op de markt is, ook lekker vinden.

De popdiva was er niet blij mee dat vroegtijdig foto's en informatie over het binnenkort te verschijnen geurtje gelekt zijn. "Moderedacteuren: ik zou jullie wel kunnen wurgen", twitterde ze. Gaga besloot woensdag ook zelf dan maar wat kiekjes van het geurtje vrij te geven.

Uit de plaatjes blijkt dat het gaat om een zwarte vloeistof, die kennelijk zijn kleur verliest als het op de huid wordt gespoten. "Het is zwart als de ziel van roem, maar onzichtbaar als het in de lucht komt."

'Dure prostituee'

Fame ruikt onder meer naar 'tranen van belladonna', 'geplette abrikozen' en een combinatie van 'saffraan en honingdruppels'. De zangeres maakte eerder bekend dat het luchtje moest ruiken naar een 'dure prostituee'.

De geruchten gingen dat Fame naar bloed en sperma zou ruiken, maar dat berustte op een misverstand. Gaga wilde de moleculaire structuur van bloed en sperma toevoegen aan haar parfum, maar niet dat het daar naar rook. Het geurtje, dat aanvankelijk Monster zou heten, is vanaf deze zomer voor iedereen verkrijgbaar.