LONDEN - Cameron Diaz heeft een nieuwe roeping gevonden. De actrice gaat namelijk een boek schrijven over gezond eten.

Zo vertelt een bron aan E! News.

Met het boek wil Cameron meisjes iets bijbrengen over de noodzaak van gezond eten. "Ze wil dat jonge meisjes zich niet meer zo focussen op hun gewicht. Ze wil duidelijk maken dat gezond zijn en gezond eten veel belangrijker is."

Volgens de bron wil de actrice haar bekendheid gebruiken om de jongeren te bereiken. "Ze weet dat ze een voorbeeld is voor velen en daar wil ze graag iets goeds mee doen."

Daarom gaat Cameron scholen in Amerika langs om met meisjes te praten over hun voeding. "Ze wil graag duidelijk maken dat dun zijn niet hun prioriteit moet zijn. Het gaat om het binnenkrijgen van de juiste vitaminen en voedingsstoffen die hen sterk maken en veel energie geven."

Drew Barrymore

De bron benadrukt dat het boek niet gaat over gewicht. "Het gaat om het maken van de juiste keuzes."

De keus van de Charlie's Angels-actrice om een boek over gezond leven te schrijven, komt niet uit de lucht vallen. "Sinds het overlijden van haar vader is er veel veranderd voor Cameron. Ze realiseerde zich wat de belangrijke dingen in het leven zijn en daarom is ze zich meer gaan concentreren op haar gezondheid."

In het boek zullen naar alle waarschijnlijkheid ook stukjes staan van voedingsdeskundigen, maar ook van haar vriendinnen Drew Barrymore, Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow. Het management van Diaz wil het schrijversdebuurt van de actrice nog niet bevestigen.