AMSTERDAM – Voor 40 procent van de singles is de zomer het ultieme seizoen om te daten. Een derde van de singles ervaart verliefde stelletjes op straat als extra motivatie om ook actief op zoek te gaan.

Dat blijkt uit onderzoek van Lexa.nl onder 810 singles.

Het terras is de favoriete plek voor een zomerdate. Daar drinken mannen het liefst een wit biertje terwijl vrouwelijk single Nederland een roseetje bestelt. Daten in een pretpark of tijdens een muziekfestival is het minst aantrekkelijk.

Bijna de helft (45 procent) van de singles let extra op of ‘zomerse interesses’ op elkaar aansluiten, zoals een gedeelde liefde voor watersporten of zonvakanties. Een kwart van de singles durft ’s zomers eerder op iemand af te stappen dan in andere seizoenen.

Favoriete BN’ers

Bijna 20 procent van de single mannen zou graag een keer met Carice van Houten op het strand liggen. Op plaats twee en drie staan Jennifer Hoffman en Tatjana Simic.

Single vrouwen kiezen als favoriete stranddate voor Arie Boomsma. Acteur Mark van Eeuwen en presentator Matthijs van Nieuwkerk eindigen op plaats twee en drie.