AMSTERDAM - Van cocktails tot condooms en van theezakjes tot serviezen; de gekste producten worden gelanceerd om mee te profiteren met het huwelijk van het jaar.

De voorspelling is dat de Britten in totaal 163 miljoen pond aan souvenirs van Kate en William zullen spenderen. De populairste verzamelobjecten zijn condooms, een koelkast, nagelstickers en een mok met Harry aan Kate’s zijde, in plaats van zijn broer William.
 
Een Britse condoomfabrikant heeft speciaal voor het stel condooms ontworpen met de naam Crown Jewels, Condoms of Distinction. De condooms zijn echter niet veilig en vooral bedoeld als aandenken aan het koninklijk huwelijk, meldt Fashionista.

Kotszakjes en barbiepoppen


Een Britse kunstenares ontwierp kotszakjes met de tekst 'throne up' voor mensen met braakneigingen door het huwelijk van prins William en Kate Middleton.

Daarnaast verscheen er ook een Kate barbiepop op de markt. De pop kost omgerekend bijna 40 euro en is te koop in de Londense speelgoedwinkel Hamleys. De Princess Catherine Engagement pop werd aangekleed door Britse modeontwerpers.

De pop draagt de bekende blauwe verlovingsjurk van Issa, een Eaton clutch, hoge hakken en een verlovingsring met paarse amethist.

Lees al het nieuws over het koninklijk huwelijk op onze special