AMSTERDAM - Model Cindy Crawford bewijst dat ook dames van bijna middelbare leeftijd grote modellenklussen binnen kunnen halen. Crawford verschijnt in mei op de cover van de Mexicaanse Vogue.

De modewereld lijkt een ommekeer te maken, door steeds vaker te kiezen voor dertig+ modellen in plaats van jonge meisjes. Ontwerpers en adverteerders realiseren zich dat de moderne vrouw kleding op een model van middelbare leeftijd wil zien.

Cindy Crawford mag dus weer een Vogue cover aan haar portfolio toevoegen. Het model draagt een leren jasje van Burberry Prorsum en showt een strak lijf. Crawford geeft toe huid en haar een handje te helpen met botox, kuren en vitamine-injecties. “Zelfs ik word niet wakker als Cindy Crawford”, zegt ze.

Meer veertig plus


Crawford is niet het enige succesvolle model 'op leeftijd'. Ontwerper Marc Jacobs koos eerder dit jaar de 46-jarige Kristen McMenamy en de 42-jarige Christy Turlington als Louis Vuitton’s nieuwe gezichten en de veertig plus modellen Stella Tennant en Linda Evangelista worden regelmatig geboekt voor grote campagnes.

Buitenstaander


Crawford maakte furore als topmodel in de jaren negentig. Na een succesvolle carrière, besloot ze zich in 2000 te richten op nieuwe projecten, waaronder het lanceren van een eigen cosmeticalijn. Crawford geeft aan de modellenwereld negatief te zien veranderen. “Ik voel me tegenwoordig een buitenstaander. Toen ik begon met mijn modellencarrière was maat 38 de standaard en nu is dat maatje 32”, aldus het model in Telegraph.