AMSTERDAM - Carlo Wijnands is met ingang van 1 mei de nieuwe programmadirecteur van Amsterdam International Fashion Week. Samen met eventdirecteur Merle Deterink moet hij het evenement meer internationale allure geven.

Bart Maussen, eigenaar van de AIFW wil de Amsterdamse modeweek naar een hoger niveau brengen. "We willen Amsterdam van de zesde naar de vijfde plaats als Europese modestad tillen en daarvoor moeten we ons team versterken. We zullen meerdere events per jaar gaan organiseren en ook de AIFW zelf verder uitbouwen."

"Carlo had al zitting in onze raad van advies samen met een aantal andere kopstukken binnen de mode-industrie", aldus Maussen. "Zijn input is altijd van grote waarde, vandaar de keuze om hem aan te trekken als programma directeur."

Verantwoordelijkheden

Wijnands is als programmadirecteur verantwoordelijk voor de aansturing van het scouting- en selectieproces van commerciële modelabels en modetalenten de zich tijdens de AIFW presenteren. Daarnaast zal hij volgens Textilia ook verantwoordelijk zijn voor de 'verdere uitbouw' van de Amsterdamse modeweek op internationaal, landelijk en regionaal niveau.