AMSTERDAM - Volgens Italiaanse onderzoekers moeten ontwerpers vooral dunne modellen voor hun show blijven casten en niet af en toe een plus-size model mee laten lopen. Een dun model zou namelijk dikke mensen stimuleren om af te vallen.

Volgens Dr. Davide Dragone en Dr. Luca Savorelli van de universiteit van Bologne in Italië zijn de slanke modellen op de catwalk slechts een herinnering om naar de sportschool te gaan.

De onderzoekers geloven dat een mix van verschillende gewichten op de catwalk ervoor zal zorgen dat dikkere mensen geloven dat hun gewicht acceptabel of zelfs mooi is.

In het rapport van het onderzoek staat onder andere: "Als overgewicht het gemiddelde is en het ideale lichaamsgewicht laag, kan een verhoging van het ideale gewicht het welzijn verhogen omdat de sociale druk dan lager is."

Conclusie

De twee Italianen zijn er van overtuigd dat het promoten van 'dikkere' modellen in een tijd waar obesitas een veelvoorkomend probleem is, niet zal helpen. In tegenstelling, ze concluderen zelfs dat er er meer mensen nog zwaarder zullen worden.

Dragone en Savorelli beargumenteren hun onderzoek met bewijs dat mensen meer eten wanneer ze naar foto's van dikke mensen kijken en minder wanneer ze naar foto's van dunne mensen kijken, zo meldt New York Magazine.