AMSTERDAM - Op de diverse catwalks voor de komende lente en zomer kwamen verschillende haarcreaties voorbij. Nonchalante lokken, lange vlechten en de middenscheiding behoren tot de belangrijkste trends.

Trend 1: Nonchalante look

Haar alsof er niets aan is gedaan: nonchalante lokken zijn een trend. Combineer de ‘net uit bed’ coupe met een strakke middenscheiding. Belangrijk aan dit kapsel is dat het haar er glanzend en gezond uit ziet. Catwalkinspiratie: Boss Black, Paul & Jo. Meer gepolijste krullen zagen we bij Etro, Badgley Mischka en John Richmond.

Trend 2: Vlechten

Vlechten blijven een belangrijke haartrend. Alexander McQueen maakte van de vlecht een waar kunstwerk en Givenchy toonde volumineuze vlechten. Erdem ging voor een haarbandvlecht en Charlotte Ronson vlocht dunne vlechtjes in lang, wapperend haar. De vlechten mogen losjes en niet al te strak gedragen worden voor een romantische look.

Trend 3: Wild look

Jean Paul Gaultier en Balenciaga kozen voor stoer, warrig haar. Wilde lokken zijn ideaal voor kort haar. Omdat het kapsel zo opvalt, kiest men voor een neutrale make-up.

Trend 4: Staart & knot

Paardenstaarten zijn het dit seizoen helemaal. Draag de staart strak en met een zijscheiding, zodat het kapsel de botstructuur van het gezicht accentueert. De modellen van Viktor & Rolf en Chloe kregen een dergelijk kapsel aangemeten. Een variant op dit kapsel, strak haar met een hoge knot, zagen we bij Oscar de la Renta en Monique Lhuillier. Ook de lage paardenstaart (gedragen in de nek) werd veel getoond, onder meer bij Nina Ricci.

Trend 5: Extreme zijscheiding

Zijscheidingen gaan steeds een stapje verder richting het oor. De extreme zijscheiding spotten we onder meer bij Gucci, Carolina Herrera en Lacoste. De extreme zijscheiding gaat altijd gepaard met superstrak, vastgebonden haar. Een flinke dot stylingproducten houdt alles op haar plek.

Haartrends lente/zomer 2011