AMSTERDAM - Sinds John Galliano’s ontslag als hoofdontwerper bij het Parijse modehuis Dior is het speculeren geblazen over zijn opvolger. Bronnen beweren dat er een lijst is samengesteld met mogelijke kandidaten.

Hoewel het tijdens de modeweek in Parijs nog gonsde van de geruchten, is het gespeculeer nu enigszins bedaard. Volgens modekrant WWD heeft dat alles te maken met het feit dat Dior geen haast heeft met het vinden van een opvolger.
 
Wie uiteindelijk Galliano opvolgt, ligt in handen van Dior’s Bernard Arnault en Delphine Arnault. Volgens bronnen hebben de mannen een lijst opgesteld met potentieel opvolgers. Op die lijst staan namen als Tom Ford, Hedi Slimane, Olivier Theyskens, Nicholas Ghesquière en Alber Elbaz, Haider Ackermann, Prabal Gurung en Alexander McQueen’s Sarah Burton.

Bernard Arnault meldde tijdens een recente aandeelhoudervergadering van Dior dat de kandidaten eerst stevig aan de tand worden gevoeld voordat er beslissingen worden genomen. "Dior zoekt iemand die de organisatie begrijpt en de behoeften van het bedrijf aanvult", aldus een Parijse bron.

Kate Middleton

De kansen van de Britse ontwerpster Sarah Burton zouden overigens explosief groeien als zij de trouwjurk van Kate Middleton ontwerpt. Volgens een bron is Arnault geïntrigeerd door het koninklijk huis en zou hij er alles voor over hebben om Dior te koppelen aan de nieuwe generatie koningen en koninginnen.

Gianfranco Ferré


Galliano werd niet alleen ontslagen bij Dior, maar verloor ook zijn eigen gelijknamige modelabel. Volgens de laatste geruchten zou Galliano een nieuw baan aangeboden hebben gekregen door het Franse modehuis Gianfranco Ferré.

Ferré ontkrachtte het gerucht direct, evenals de speculaties over de koop van Dior’s aandelen van het label John Galliano.