AMSTERDAM - Vrouwen geven liever een week koffie, chocolade en seks op, dan hun favoriete schoonheidsproduct. Maar liefst 76 procent geeft toe niet zonder make-up te kunnen.

Uit onderzoek, uitgevoerd door L’Bel USA onder 1.320 Amerikaanse vrouwen, blijkt dat vrouwen niet alleen koffie, chocolade en seks willen opgeven voor hun favoriete schoonheidsproduct en make-up, maar ook hun meest dierbare schoenen en jeans.

Het is dus niet verwonderlijk dat 76 procent van de vrouwen altijd make-up en huidverzorgingsproducten bij zich heeft. Vooral een goede lipstick of lipgloss mag niet in de handtas van 63 procent van de vrouwen ontbreken, zo meldt UPI.

Avondje uit

Tijdens een avondje stappen is niet alleen een lipstick of lipgloss bij 60 procent van de vrouwen onmisbaar. 17 procent heeft altijd lotion bij zich, 12 procent een lekker geurtje, 9 procent een foundation of concealer en voor 6 procent is mascara de absolute must-have.

Als vrouwen zichzelf even echt willen verwennen, geeft 25 procent haar salaris het liefst uit aan een lekker geurtje. Ook is met 12 procent een foundation of concealer populair, gevolgd door een lotion met 10 procent.